Onze experts stellen zich voor

Bij het Energieloket zit letterlijk honderden jaren aan ervaring klaar om jouw vragen over het verduurzamen van je woning te beantwoorden. De adviseurs en ambassadeurs hebben allemaal een andere achtergrond. Zo zijn er een aantal die je tot in detail kunnen vertellen hoe een warmtepomp werkt. De experts luisteren vooral naar wat jouw behoeftes en hulpvragen zijn om hier een passend antwoord op vinden. 

 

"Wij willen graag ons steentje bijdragen om mensen verder te helpen naar een gezonde en leefbare toekomst, zonder verspilling van energie en grondstoffen, in een wereld die ook de generaties na ons een duurzaam perspectief biedt."

 

Gerard Visser“Ik lever mijn bijdrage door als gecertificeerd energiecoach mensen te helpen bij allerlei vormen van energiebesparing. Daarnaast werk ik graag met een warmtebeeldcamera om warmtelekken van woningen en gebouwen op te sporen. De beelden zeggen vaak meer dan duizend woorden!” Lees meer.

 

Cor Princen“Ik ben werkzaam in het middelbaar beroepsonderwijs en doceer al 20 jaar over duurzame technieken binnen de installatiebranche. Ik sta je graag bij om je energiekosten permanent te verlagen.” Lees meer.

 

Huib Fienieg: "Ik vind het fijn om mensen verder te helpen. Dat geeft me heel veel voldoening. Je ziet mensen met een groot vraagteken op hun hoofd binnenkomen en opgelucht weer vertrekken. Ik ben geen techneut, maar adviseur. Ik probeer mensen zodanig te adviseren dat ze weten welke stappen ze het beste kunnen nemen." Lees meer.

 

Peter Langen: "Ik vind het belangrijk om ook algemene voorlichting te geven. Bijvoorbeeld over dubbel glas, spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Ook ben ik veel bezig met warmtepompen. Ik heb er ook zelf twee geplaatst zodat ik begrijp hoe het werkt. Door al deze kennis kan ik bij huisbezoeken een passend advies geven.” Lees meer.

 

Anton Verhoeven: "Ik ben een mensen-mens. Ik kan goed luisteren en nog beter praten. Ik vind het leuk om iemand van dienst te kunnen zijn. Als ambassadeur kan ik niet met technische verhalen helpen, maar ik kan wel bemiddelen en doorsturen. Ik ben een verbinder." Lees meer.

 

Rob Schmidt: "Op dit moment is er iets minder interesse in zonnepanelen dan eerder. Dat komt door netcongestie en de onzekerheid over de afbouw van de salderingsregeling. Sommige mensen wachten ook totdat er meer mogelijk is op het gebied van opslag. Als mensen het budget hebben en het dak geschikt is, adviseer ik altijd om zonnepanelen te plaatsen. Zo snel mogelijk. Je gaat het terugverdienen." Lees meer.

Boudewijn Verstegen: "Buiten advies geven help ik mensen allereerst hun vraag te formuleren. Ik geef een stuk voorlichting, maak mensen bewust en indien nodig verwijs ik hen door naar een adviseur. Ik vind Lingewaard een erg mooie gemeente. We mogen trots zijn dat we zo veel ruimte en vrijheid hebben. Laten we hier met z’n allen zorg voor dragen.” Lees meer.

 

-

Hans Welling“Mijn specialiteit is meet- en regeltechniek. Het is inmiddels wel bekend dat verduurzamen van een woning begint met isoleren, het verbeteren van de schil van de woning. Meten is weten en dat doen we dan ook: met name het warmteverlies door ramen, vloeren en muren.” Lees meer. Lees meer.

-

Paul van de Krogt: “Ik beman samen met Anton de inloopmiddagen in Doornenburg. Dat vind ik erg leuk. De tijd vliegt altijd voorbij. Mensen komen met allerlei soorten vragen en gaan altijd blij weer weg. Als het gewenst is ga ik ook op huisbezoek. Dan ga ik wat meer de diepte in en geef ik persoonlijk advies." Lees meer.

-

Kees van der Zijden: "Ik ben de bouwkundige van het team en ben van de praktische oplossingen. Veel – vooral oudere – mensen hebben geen zin in veel gedoe rondom het huis; ze willen oplossingen die weinig rompslomp geven. Dan adviseer ik bijvoorbeeld voorzetramen in plaats van het vervangen van het gehele glas met de puien. Als mensen zelf iets kunnen doen of door vrienden/familie uit kunnen laten voeren dan stimuleer ik dit om de drempel zo laag mogelijk te maken.” Lees meer.

 

Op deze data en locaties zijn wij te bezoeken. 

 

Naar het overzicht